Fák fasebészeti kezelése

Sok nagytestű fát látni parkokban, kertekben, melyek kezelés hiányában a korhasztó gombák martalékává válnak. Szomorú látványt nyújtanak. Sokuk életkora a 100 évet is bőven meghaladta, és mivel elhanyagolják őket, illetve nem tudják, hogy is kezeljék, néhány éven belül biztosan elpusztulnak.


Küldetésünk

parkfavédelem

Sok nagytestű fát látni parkokban, kertekben, melyekfaápolás kezelés hiányában a korhasztó gombák martalékává válnak. Szomorú látványt nyújtanak. Sokuk életkora a 100 évet is bőven meghaladta, és mivel elhanyagolják őket, illetve nem tudják, hogy is kezeljék, néhány éven belül biztosan elpusztulnak.

Dédapáink ültette fákon kívánunk segíteni modern módszereinkkel, hogy ezek a muzeális értékű ősfák még jó ideig díszítsenek, megmaradjanak az utókor számára.

 

 

 

 

Miből áll a kezelés?

ősfa restaurálás_1ősfa restaurálás_001ősfa restaurálás_011ősfa restaurálás_012
 
Betonnal kitöltött üreg             Az üreg kitisztítása az élő részig        Kitöltés "fabarát" anyaggal        Esztétikus és vízzáró lezárás
 
Az idős fák megmentése összetett feladat. Mindenek előtt látnunk kell, hogy a fa milyen állapotban van kívülről-belülről egyaránt.

 

Parkfa védelem FakoppA szemrevételezésen túl Fakopp 3D akusztikus favizsgálatot végzünk. Ez a vizsgálat a fa életképességét térképezi fel, információt nyújt a fa belső állapotáról, korhadásról, elhalt területekről a fa belsejében. A vizsgálatba tartozik továbbá a fa élethossz kilátásainak megállapítása is. A Fakopp 3D favizsgáló műszerről itt olvashat bővebben: Fakopp 3D

 

Második lépésként a már odvasodott törzsek, törzsrészek szakszerű ellátása, kezelése, "plasztikázása" természetes és hatékony anyagokkal.

 

Végül a fa kondíciójának javítása, ami magában foglalja a fa károsítók elleni növényvédelmi kezelését és a mikroelemek pótlását.

 


 

mofosz novenyorvos_logo