Fák tomográfos (Fakopp 3D és VTA (EU) szabvány szerinti vizsgálata jegyzőkönyvvel, valamint ajánlattal az állapot javítására, helyreállítására.

Minden esetben szakértőnk feltárja a valódi problémát, ezt követően egyedi árajánlatot és javaslatot teszünk.

Használja ki a lehetőséget, hogy pontos és hiteles információt szerezzen a közterületi fák egészségügyi állapotáról, kidőlésük valószínűségéről!

Érdeklődjön bármelyik elérhetőségünkön ITT.

Ajánlatunk idős, nagyméretű fák közlekedés-veszélyességi vizsgálatára, valamint szakvélemény (fitotechnikai, növényvédelmi, egyéb) elkészítésére vonatkozik.

Bizonyára az Önök közvetlen környezetében is találhatók olyan fák, melyek ugyan teljesen a szívükhöz nőttek, de néhány közülük veszélyt jelenthet az épületekre, járművekre, esetenként az alattuk közlekedő emberekre is!

2013-tól az egyik legmegbízhatóbb, a nemzetközi előírásoknak megfelelő VTA favizsgálati és diagnosztikai eljárást alkalmazzuk hazánkban. Ez egy nemzetközi standardnak megfelelő szakmai vizsgálat, melyet szükség esetén műszeres pontosító vizsgálatokkal egészítünk ki (hangtomográf, rezisztográf, fraktométer). Ez a vizsgálatsorozat adja jelenleg a legrészletesebb képet a fák állapotáról, általános veszélyességéről Magyarországon.

 Bővebben...

A közterekre ültetett utcai sorfák és parkfák növényvédelmére korlátozottak a lehetőségek. A fák nagy mérete, kora, valamint lakott területekhez vagy játszóterekhez való közelsége erősen behatárolja a növényvédelmi kezelések időpontját, illetve az erre a célra felhasználható növényvédő szerek körét.

Cégünk a városi fák, fasorok növényvédelmi kezelésének egy alternatív módszerét, az endoterápiát alkalmazza. A rendszer lényege, hogy a növényvédő készítményt injektálással a fák törzsébe juttatják. Kiemelkedő, mert a kémiai anyagok nem párolognak ki a környezetbe, és mivel ártalmatlan a lakosságra nézve, a kezelések a nap bármely szakában elvégezhetők. A kezelés előnyben részesíthető olyan  védett területeken is, ahol más módszerrel növényvédő szer nem juttatható ki a fauna és a környezet védelme érdekében.

Az endoterápia, mint növényvédelmi lehetőség az Egyesült Államokban és Olaszországban terjedt el napjainkig. Ezen országokban az endoterápia olyan csúcspontját érte el, hogy kiszorította a légi kezeléseket, néhány városban és államban pedig kötelező növényvédelmi módszerré vált. Jelenleg három változata létezik: a gravimetriai (a fa felszívó képessége alapján), az állandó vagy mikronyomású és a változó nyomású endoterápia. Cégünk ez utóbbit alkalmazza.

mofosz novenyorvos_logo